25. новембра у Хотелу „Палисад“ на Златибору одржана је прва заједничка седница Скупштина ЗЕТШС и ЗМШС. Заједничка седница одржана је на основу Протокола о сардњи између две заједнице који је потписан 2021. године.

Заједничкој сендици скупштина обе заједнице поред представника школа присуствовали су и Милош Благојевић, помоћник министра просвете за средње образовање и образовање одраслих, др. Зоран Костић, специјални саветник министра просвете, Грегор Мохорчич, вођа Пројекта државне матуре, Јоже Дреновшек – директор ШЦ Крањ и Наташа Криштан Примшар – вођа МИЦ Крањ, Ратко Трмчић, представник Града Ужице и Драган Суботић, генерални директор Ваљаонице бакра Севојно и представник привредника Ужица.

На самом почетку присутне је у име Заједница поздраво Синиша Којић, председник Зајенднице машинских школа Србије и изразио велико задовољство што се по први пут организује заједничко заседање Скупштина обе заједнице.

У име министра просвете скуп је поздравио господин Милош Благојевић, помоћник министра, а у име градоначелнице Ужица присутне је поздравио и пожелео успешан рад господин Ратко Трмчић.

У име Техничке школе у Ужицу која је била технички организатор скупа присутнима се обратио Драган Туцаковић, директор школе.

Драган Суботић је поздравио све присутне у име привреника Ужица, пожелео успешан рад и укратко упознао све присутне са иницијативом привредника Ужица која има за циљ да се умањи недостатак дефицитарних кадрова кроз планирање уписа ученика.

У наставку седнице своја излагања су имали Милош Благојевић на тему тренутних актулености у средњем образовању, др. Зоран Костић који је говорио о улози директора и секретара у осигурању квалитета рада школа, Грегор Мохорчич чија је тема била предстојећа Државна матура.

Заједничкој седници су присуствовали и гости из Словеније господин Јоже Дреновшек, директор Шолског центра у Крању и госпођа Наташа Криштан Примшар – вођа МИЦ Крањ који су пренели искуства у раду МИЦ-а.

Бранко Голоскоковић, директор Техничке школе у Ваљеву, представио је први Тренинг центар у Србији који је почетком школске године отворен у Техничкој школи у Ваљеву.

Презентације