У хотелу „Палисад“ на Златибору у петак 25. новембра одржана је ХХII седница Скупштине ЗЕТШС. Претходног дана у поподневним сатима као припрема за седницу Скупштине одржана је 2. седница ИО Заједнице.
На дневном реду седнице нашли су се: Усвајање новог статута ЗЕТШС, актуелности у средњем стручном образовању, извештај са одржане обуке у Кули за школе које реализују образовни профил електротехничар обновљивих извора енергије, додела признања заслужним поједницима, представљање ЕРАСМУС+ програма, дисеминација пројеката које су школе – чланице Заједнице реализовале у оквиру ЕРАСМУС+ програма.

У делу који се односио на актуелности у средњем стручном образовању где су излагачи били:

  1. Радован Живковић, представник МПНТР – сектора за средње стручно образовање,
  2. Милица Герасимовић, ЗУОВ

Татјана Петровић, помоћница директора ТЕМПУС фондације представила је могућности финансирања пројеката за опште, стручно и образовање одраслих у оквиру Еразмус + програма.

Марјан Иванов поднео је извештај са одржане обуке у Кули за школе које реализују образовни профил електротехничар обновљивих извора енергије.

Председник Заједнице Небојша Соколовић уручио је признања Зорану Николићу, бившем попредседнику Зајенице и наставну електрогрупе предмета у Првој техничкој школи у Крагујевцу и Милану Вукобрату, бившем попредседнику Зајенице и наставну електрогрупе предмета у ЕТШ „Михајло Пупин“ у Новом Саду за дугогодишњи рад и допринос у Заједници. Признања су додељена одлуком ИО ЗЕТШС на 2. седници ИО ЗЕТШС.

У делу који је намењен представљању партнера Заједнице кратко представљање имали су: Вера Петровић /АТУСС – Београд/, Петар Ђекић /АТВСС – Ниш/, доц. др Стеван Цветићанин и прoф. др Владимир Раис /ФТН Нови Сад, Департману за енергетику, електронику и телекомуникације/ који су поред кратке презентације департмана изразили спремност факултета да подржи такмичења које организује Заједница и да реализују програме стручног усавршавања наставника, Братислав Филиповић /Академија Филиповић/, Јелена Рудић /СЕАВУС ИТ едукативни центар/ – презентација едукативног центра и истраживања на тему кадровских потреба у ИТ сектору у Југоисточној Србији.

На самом крају седнице Скупштине Срђан Павић, представник Средње техничке школе из Сомбора представио је активности ученика и наставника у оквиру пројекта „Преко мобилности до искуства“ који је реализован у оквиру ЕРАСМУС+ програма.

Презентације: