25. јуна у Хотелу „Краљеви Чардаци“ на Копаонику одржана је трећа заједничка седница Скупштина ЗЕТШС и ЗМШС. Заједничка седница одржана је на основу Протокола о сардњи између две заједнице који је потписан 2021. године. Поред ове две заједнице седници су присуствовали, по други пут, и чланови Актива директора Удружења медицинских школа Србије и чланови Председништва Заједнице економских, правно- биротехничких, трговинских и угоститељско-туристичких школа републике србије

Заједничкој седници поред представника школа присуствовали су др Зоран Костић, специјални саветник министра просвете, Милош Благојевић, помоћник министра просвете за средње образовање и образовање одраслих са сарадницима из Сектора за средње образовање и васпитање и образовање одраслих Маријом Крнетом, Богољубом Лазаревићем, Радованом Живковићем и Мирјаном Милановић, представнице ЗУОВ-а Маја Тодоровић, Маријана Лазаревић и Иван Стојановић, представник ГИЗ-а.

Заједничкој седници, као гости, су присуствовали и представници Средње техничке школе у Тешњу (БиХ) и Републике Северне Македоније.

На самом почетку присутне је у име Заједница и УМШС поздрвио Синиша Којић, председник ЗМШС и изразо велико задовољство што се су се чланови свих Заједница поново окупили.

У име министра просвете скуп је поздравио др Зоран Костић, посебни саветник министра просвете РС.

Након поздравног говора др Зорану Костићу, за дугогодишњи допринос развоју средњег стручног образовања захвалнице су доделили председници ЗЕТШС и ЗМШС Небојша Соколовић и Синиша Којић.
Захвалницу за допринос развоју средњег стручног образовања у име ЗЕТШС Небојша Соколовић је доделио и Ивану Стојановићу из ГИЗ-а.

У наставку седнице своја излагања су имали др Зоран Костић на тему осигурања квалитета рада стручних школа, Милош Благојевић са сарадницима на тему тренутних актулености у средњем образовању, правилнику о оцењивању у средњем образовању и васпитању, новој школској години, европском оквиру осигурања квалитета стручног образовања EQAVET . Мирјана Милановић је говорила о стицању статуса ЈПОА и ППУ. Маја Тодоровић је такође говорила о актуелностима у средњем стручном образовању из угла ЗУОВ-а, Иван Стојановић је представо нови пројекат ГИЗ-а који је посвећен „зеленој агенди“ у који су укључени представници Заједница.

Презентације за преузимање