У хотелу „краљеви чардаци“ на Копаонику у понедељак, 24. јуна, одржана је 12. седница ИО ЗЕТШС као припрема за предстојећу седницу Скупштине Заједнице. У уторак 25. јуна одржана је XXIV седница Скупштине ЗЕТШС.

На дневном реду седнице нашли су се: Актуелности у средњем стручном образовању, извештај председника о раду Заједнице у периоду између две Скупштине, разматрање и усвајање плана рада Заједнице за школску 2024/25. годину, разматрање и усвајање предлога Календара такмичења за школску 2024/25. годину, извештај са одржаних републичких такмичења, разматрање и усвајање извештаја НО о пословању Заједнице и Финансијског извештаја, додела признања заслужним поједницима, представљање парнера Заједнице, дисеминација ЕРАСМУС+ пројеката које су школе – чланице Заједнице реализовале у оквиру ЕРАСМУС+ програма.

У делу који се односио на актуелности у средњем стручном образовању излагач је била Маја Тодоровић руководилац Центра за стручно образовање и образовање одраслих ЗУОВ-а.

На основу одлуке ИО ЗЕТШС председник Заједнице Небојша Соколовић уручио је захванице организаторима републичких такмичења: Школски центар „Никола Тесла“ у Вршцу – Галаксија КУП 2024, ТТехничка школа „Јован Жујовић“ из Горњег Милановца – XVII Републичко такмичења ученика за образовни профил сервисер термичких и расхладних уређаја, Академија техничко-уметничких струковних студија Београд, Одсек Висока школа електротехнике и рачунарства XIII државно такмичење из мултимедија и IX републичко такмичење из програмирања, Техничка школа Чачак – 28. републичко такмичење ученика електротехничких школа из основа електтротехнике 1 и 2, електронике и енергетске електронике. За дугогодишњу сарадњу и допринос у раду Заједнице захвалнице су добили и Зоран Костић (специјални саветник министра просвете РС) и Иван стојановић (ГИЗ), њима су захвалнице уручене на заједничкој седници Скупштина ЗЕТШС, ЗМШС и УМШС. За помоћ у организацији такмичења захвалнице су добили НОРДЕУС Фондација, др Данијел Данковић и др Милош Марјановић са Електронског факултета у Нишу, др Душан Стефановић са Високе школе техничких студија у Нишу /АТВСС – Ниш/, Милутин Нешић са Академије техничко-уметничких струковних студија Београд, Одсек Висока школа електротехнике и рачунарства. Милан Његомир је добио захвалницу за посебан допринос у раду Актива Нови Сад.
Посебно признање уручено је и Хиду Љајићу, директору Техничке школе „Изудин Шушевић“ у Новом Пазару у пензији.

У делу који је намењен представљању партнера Заједнице кратко представљање имали су: представници АТВСС – Ниш – Висока школа техничких студија у Нишу и Братислав Филиповић/Академија Филиповић/.

На самом крају седнице Скупштине др Марија Серво, директорка Електротехничке и грађевинске школе „Никола Тесла“ из Зрењанина представла је активности ученика и наставника у оквиру ЕРАСМУС+ пројекта њене школе који је реализован у оквиру ЕРАСМУС+ програма.

Седници Скупштине присуствовали су и представници Средње техничке школе у Тешњу (БиХ), који су у делу намењеном за представљање партнера заједнице представили своју школу.

Материјал за преузимање: