У хотелу Парк у Ивањици у суботу 3. јула одржана је ХХ седница Скупштине ЗЕТШС. Претходног дана у поподневним сатима као припрема за седницу Скупштине одржана је седница ИО Заједнице.
На почетку седнице Скупштине присутнима се обратио Ненад Главинић, заменик председника општине Ивањица, који је присутнима пожелео добродошлицу, упознао их са општином Ивањица и пожелео успешан рад.

На дневном реду седнице нашли су се: Извештај о раду ЗЕТШС, актуелности у средњем стручном образовању, извештај Надзорног одбора и финансијски извештај о пословању ЗЕТШС, програм рада ЗЕТШС за наредну школску годину, календар такмичења у наредној школској години.

На овом заседању Скупштине потписан је и споразум о сарадњи између Заједнице машинских школа Републике Србије и Заједнице електротехничких школа Србије.

Седница Скуптине била је и прилика да се заслужним појединцима и организацијама који су допринели раду Заједнице доделе захвалнице.

У делу који се односио на актуелности у средњем стручном образовању где су излагачи били:

  1. Радован Живковић, представник МПНТР – сектора за средње стручно образовање,
  2. др Бранислав Ранђеловић, вд. директора Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања (презентација),
  3. Грегор Мохорчич, вођа пројектног тима Државне матуре (презентација),
  4. Драган Лукић, председник Секторског већа за секторе ИКТЕАЕ (презентација)
  5. Зоран Николић, Прва техничка школа Крагујевац – примењене информационе технологије (предлог реализације предмета)
  6. Маја Тодоровић, ЗУОВ (презентација)
  7. Катарина Милановић, Microsoft – дигитализација школских процеса применом Office 365

Поред ових предавања своје представљање имали су и Академија Филиповић и Школски сервис Гајић.

У духу сарадње са ЗМШС преносимо презентацију специјалног саветника министра просвете др Зорана Костића која је одржана на седници Скупштине ЗМШС у Крагујевцу 30. јуна 2021. године на тему  ” Системске активности МПНТР на осигурању квалитета рада школе у отежаним условима ”