На сајту Фондације Петља објављена су два курса, Програмирање I и Програмирање II, за информатичке профиле у електротехничким школама.

Програмирање I је курс који је намењен ученицима електротехничких школа образовног профила Електротехничар информационих технологија за предмет Програмирање у I разреду, односно, образовног профила Електротехничар рачунара за предмет Програмирање у II разреду. Курс је такође намењен свима који желе да науче програмирање у програмском језику C.

Програмирање II је курс који је намењен ученицима електротехничких школа образовног профила Електротехничар информационих технологија за предмет Програмирање у II разреду, односно, образовног профила Електротехничар рачунара за предмет Програмирање у III разреду. Курс је такође намењен свима који желе да науче програмирање у програмском језику C.

Курс Програмирање I развио је наш колега Велимир Радловачки наставник у ШЦ „Никола Тесла“ у Вршцу, курс Програмирање II развили су Мирољуб Сеничић и Миодрага Вучинића наставници Електро-саобрачајно техничке школе „Никола Тесла“ у Краљеву.

Линкови за приступ

Програмирање I
Програмирање II