30. јуна у Хотелу „Фонтана“ у Врњачкој бањи одржана је друга заједничка седница Скупштина ЗЕТШС и ЗМШС. Заједничка седница одржана је на основу Протокола о сардњи између две заједнице који је потписан 2021. године. Поред ове две заједнице седници су присуствовали и чланови Актива директора Удружења медицинских школа Србије

Заједничкој седници поред представника школа присуствовали су и Милош Благојевић, помоћник министра просвете за средње образовање и образовање одраслих са сарадницима из Сектора за средње образовање и васпитање и образовање одраслих Богољубом Лазаревићем, Радованом Живковићем и Славицом Ракић, др Бранислав Ранђеловић директор ЗВКОВ-а, представнице ЗУОВ-а Маја Тодоровић, Милица Герасимовић и Снежана Бећирић, Јелена Манић-Радоичић регионални координатор Regional Challenge Fonda.

Заједничкој седници, као гости, су присуствовали и представници Републичког педагошког завода Републике Српске, Слађана Танасић, помоћник директора и Милија Марјановић, начелница одељења за средње образовање и Милибор Саковић, председник Заједнице економских, правно-биротехничких, трговинских и угоститељско-туристичких школа Републике Србије.

На самом почетку присутне је у име Заједница и УМШС поздрвила Биљана Бојанић, председница УМСШ и изразила велико задовољство што се по први пут организује заједничко заседање Скупштина обе заједнице и Актива директора УМШС.

У име министра просвете скуп је поздравио господин Милош Благојевић, помоћник министра.

У наставку седнице своја излагања су имали Милош Благојевић са сарадницима на тему тренутних актулености у средњем образовању, др Бранислав Ранђеловић је одржао занимљиву презентацију под насловом „Куда даље“ са његовим виђењем праваца развоја образовања у Србији. Маја Тодоровић је такође говорила о актуелностима у средњем стручном образовању из угла ЗУОВ-а, Јелена Манић-Радоичић представила је трећи Јавни позив за програм Regional Challenge Fond.