У хотелу „Фонтана“ у Врњачкој бањи у четвртак, 29. јуна, одржана је 6. седница ИО ЗЕТШС као припрема за предстојећу седницу Скупштине Заједнице. У петак 30. јуна одржана је XXIII седница Скупштине ЗЕТШС.
На дневном реду седнице нашли су се: Усвајање пословника о раду Скупштине ЗЕТШС, актуелности у средњем стручном образовању, извештај председника о раду Заједнице, разматрање и усвајање плана рада Заједнице за школску 2023/24. годину, разматрање и усвајање предлога Календара такмичења за школску 2023/24. годину, извештај са одржаних републичких такмичења, разматрање и усвајање извештаја НО о пословању Заједнице и Финансијског извештаја, додела признања заслужним поједницима, представљање парнера Заједнице и ЕРАСМУС+ програма, дисеминација ЕРАСМУС+ пројеката које су школе – чланице Заједнице реализовале у оквиру ЕРАСМУС+ програма.

У делу који се односио на актуелности у средњем стручном образовању где су излагач је била Маја Тодоровић руководилац Центра за стручно образовање и образовање одраслих ЗУОВ-а.

На основу одлуке ИО ЗЕТШС председник Заједнице Небојша Соколовић уручио је захванице организаторима републичких такмичења: Школски центар „Никола Тесла“ у Вршцу – Галаксија КУП 2023, Средња техничка школа ”Миленко Брзак-Уча” Рума – XVI Републичко такмичења ученика за образовни профил сервисер термичких и расхладних уређаја, Академија техничко-уметничких струковних студија Београд, Одсек Висока школа електротехнике и рачунарства XII државно такмичење из мултимедија и VIII републичко такмичење из програмирања, Техничка школа „Иван Сарић“ из Суботице – 27. републичко такмичење ученика електротехничких школа из основа електтротехнике 1 и 2, електронике и енергетске електронике. За дугогодишњу сарадњу и допринос у раду Заједнице захвалнице су добили и Маја Тодоровић и Богољуб Лазаревић. За помоћ у организацији такмичења захвалнице су добили Continental Automotive Serbia doo, Департман за енергетику, електронику и телекомуникације Факултета техничких наука у Новом Саду, Електронски факултет у Нишу и Висока школа техничких студија у Нишу /АТВСС – Ниш/. Захвалницу Заједнице је добио и Воја Антонић, човек који је осмислио и направио рачунар Галаксија. Посебно признање уручено је и Ђурађу Бањцу, бившем председнику Зајенице и директору ЕТШ Земун у пензији.

У делу који је намењен представљању партнера Заједнице кратко представљање имали су: Милена Проле представник Continental Automotive Serbia doo, представници Департману за енергетику, електронику и телекомуникације и Братислав Филиповић /Академија Филиповић/.

На самом крају седнице Скупштине Александар Стевановић, директор ЕТШ „Мија Станимировић“ из Ниша и Горан Станковић, директор Техничке школе у Зајечару представли су активности ученика и наставника у оквиру пројекта „Smart World Wins“ који је реализован у оквиру ЕРАСМУС+ програма.

Материјал за преузимање: