У Техничкој школи у Ужицу од 1. до 12. фебруара реализована је обука под називом „Учимо заједно да нам школе буду боље“.  Обука је била намењена школама члановима ЗЕТШС и реализована је у четри термина по активима. На обуци је било 60 наставника из 22 школе (Актив Нови Сад: ТШ „Иван Сарић“ – Суботица, ЕТШ „Никола Тесла“ – Панчево, СТШ „Михајло Пупин“ – Кула, Средња техничка школа Сомбор, Техничка школа Ваљево, Актив Београд: ЕТШ „Никола Тесла“ – Београд, ЕТШ „Раде Кончар“ – Београд, ЕТШ „Стари Град“ – Београд, Средња техничка ПТТ школа Београд, ЕТШ Земун, Техничка школа Обреновац, Техничка школа Младеновац, Актив Крагујевац: ТШ „Милета Николић“ – Аранђеловац, Електортехничка школа Јагодина, Средња школа Нова Варош, Актив Ниш: ЕТШ „Никола Тесла“ – Ниш, ЕТШ „Мија Станимировић“ – Ниш, ТШ „Раде Металац“ – Лесковац, Техничка школа Пирот, Средња школа Кладово, Техничка школа Зајечар и МЕШ Бор).

Ова обука имала је за циљ да представи један од модела организације школе који успешно већ годинама  функционише у Техничкој школи у Ужицу. Такође, ово је била добра прилика да се размене искуства и примери добре праксе између школа и да се на тај начин унапреди квалитет рада.

У склопу обуке била је и презентација електронске платформе за реализацију виртуелних пракси која је развијена  у оквиру ЕРАСМУС+ пројекта који је реализовала Техничка школа у Ужицу са партнерима из Бугарске и Италије.

Програм обуке осмислио је и реализовао пројектни тим Техничке школе у Ужицу.

Колегама из Техничке школе у Ужицу захваљујемо се на гостопримству и уложеном труду у припреми и реализацији обуке.

Погледајте чланак који је објављен у локалним новинама Вести